Támogatás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1%-val!

 

Adószám: 18829345-1-16

 

Köszönettel vesszük felajánlásaikat a

következő számlaszámon:

 

Tóth Miklósné Alapítvány

11745073-20009403

Szolgáltatások

Nyomtatás

A „Gólyafészek Otthon”-ban és a hozzátartozó integráltan működő lakóotthonban 170+13 fő mentálisan és halmozottan sérült csecsemőt, gyermeket és fiatal felnőttet látunk el ápoló-gondozó otthonos formában Az intézet területén működik egy 8 fős tréning lakás.
A lakók közül 16-an vannak akik csak felügyeletet igényelnek, a többiek 24 órás gondozásra, szükség esetén ápolásra tartanak igényt.

A súlyos mentális sérültek száma 159 fő, de ehhez legtöbbször halmozott sérülés is tartozik.A lakók fele epilepsziás, 10 főt PEG-en (gyomorszondán keresztül táplálunk).

 

Célunk: színvonalas gondozás, szakszerű ápolás. Feladatunknak tartjuk az önállóságra nevelést, a segítő gondozási modell alkalmazásával; lakóink testi – lelki szükségleteinek maximális kielégítését; családias légkör kialakítását és színes programok szerezésével hozzájárulni a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Az ápolási-gondozási tevékenységben 3 részlegvezető irányítása mellett 72 fő szociális gondozó és egészségügyi végzettségű ápoló vesz részt 6 gondozási területen.

A  szakképzettségi arány 99 %-os. A dolgozók munkájukat folyamatosan, 12 órás munkarendben, magas szintű szakmai hivatástudattal végzik, a napi, heti, havi rend alapján a lakók egyéni fejlesztési tervének figyelembe vételével.

 

Egészségügyi csoport működik az intézetben 6 fős létszámmal. Feladatuk: akut betegápolás, sebellátás, különböző kezelések végzése, a krónikus betegek gondozás-követése, illetve főműszak után szükség szerint intézeti ügyintézés.Az intézetben engedélyezett szakorvosi rendelő működik, ahol gyermekgyógyászati gyermekneurológiai, belgyógyászati, psychiátriai és ortopédiai szakrendelés folyik meghatározott óraszámban.

 

A gyógyszerfelelős csoport 2 fővel működik, ellátják a gyógyszer, tápszer, kötszer és gyógyászati segédeszköz rendelésével, szállításával kapcsolatos tevékenységet, gyógyszerelnek, számítógépes nyilvántartást vezetnek.

A gyógyászati segédeszközök beszerzésében, helyes használatának betanításában fizikoterápiás szakasszisztens segít, aki ellátja a hydro-, elektroterápiás, infraszauna, tangentor kezeléseket, gyógymasszázst, kismedencés fürdetéseket is végez.

A mozgásállapot szinten tartásában, fejlesztésében segítséget jelent a tornaterem, a kondícionáló gépek, a speciális torna, melyet gyógytornász és konduktor irányításával végeznek a lakók.